Zelená káva na hubnutí – uvařit nebo koupit kapsle?

Jako pomocník pro rychlé a účinné hubnutí je u nás zelená káva stále oblíbenější. A není tedy snadné vyznat se v dostupných možnostech. Ukážeme vám, v jaké podobě je zaručeně nejúčinnější.

Zelená káva na hubnutí je na našem trhu k dostání v mnoha podobách. K dispozici jsou celá zrnka určená ke spaření, instantní nápoj i dle prodejců téměř zázračné hubnoucí kapsle. Pro všechny, jejichž cílem je krásná a vytvarovaná postava, máme dobrou zprávu. Vcelku nezáleží na tom, jaký druh zelené kávy si koupíte. Kyselina chlorogenová je jednotlivými postupy zpracování dotčena jen minimálně. Spolknout kapsli umí každý. Ale uměli byste si zelenou kávu také správně připravit do šálku?

kava1

Správná příprava vyžaduje přísná pravidla

Zpozornět byste měli pouze v případě, že je vaším cílem rychlá a účinná detoxikace celého těla. V takovém případě jednoznačně doporučujeme nákup ještě nezpracovaných zrnek, které obsahují antioxidantů zdaleka nejvíce. Zrnka také v žádném případě nespařuje zcela horkou vodou (to ostatně platí o všech druzích kávy), její teplota by se měla pohybovat mezi 90-95°C.

Pokud to myslíte se zelenou kávou opravdu vážně a zachutná vám natolik, že si dovedete její konzumaci představit i jindy mimo právě nastavený hubnoucí režim, určitě doporučujeme moderní rychlovarné konvice s přednastavenou maximální teplotou, které využijete i na přípravu lepších listových čajů. Jestliže se zelenou kávou na hubnutí teprve začínáte experimentovat, poradíme vám jednoduchý trik: vodu v konvice nechcete zavařit, poté odklopte víko a počkejte asi 5 minut, aby teplota dostatečně klesla.

Náš tip: Pro optimální přípravu kávy nechcete zrnka v šálku vyluhovat 15 minut, teprve poté hotový nápoj vypijte. Je to cena za nepražení, které celý proces značně urychluje.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *