Nadměrná konzumace sladkostí může signalizovat plísně v těle
Sladkosti miluje většina lidí. Někdo má rád kvalitní čokoládu, jiný zase moučníky či dortíky nebo klasické sušenky. Pokud si sladkou tečku dopřejete v rozumné míře, vašemu organismu to rozhodně neuškodí. Naopak cukry jsou zdrojem energie a ovlivňují funkci mozku. Otázkou je, co je ta rozumná míra. Pokud budete mít v těle nadbytek cukrů, tělo se přihlásí varovnými signály.
Rychlé vs. pomalé cukry
Není cukr jako cukr. Nezdravé jsou tzv. rychlé neboli jednoduché, jejichž základem je klasický bílý cukr a nachází se v nezdravých sladkostech. Pokud je budete konzumovat příliš často, cukry se rychle přemění na tuk a výsledkem bude přibývání na váze a touha po dalších dávkách sladkého. Častá konzumace rychlých cukrů má také za následek vznik plísní v organismu, parazitů nebo cukrovky 2. typu. Tito lidé mají i časté poruchy nálad. Naopak pomalé cukry náš organismus vyloženě potřebuje. Jsou totiž dlouhodobým zdrojem energie. Nalezneme je například v ovoci, zelenině, kvalitním celozrnném pečivu či luštěninách.
Foto: Pixabay
Jak se projevují plísně v těle
Plíseň je důsledek kvasinek v těle. Ty jsou sice přirozenou součástí našeho organismu, ale nesmí se přemnožit. Vykrmujeme je právě jednoduchými cukry. Hlavními projevy přemnožených kvasinek v těle jsou nehtové plísně, chronické záněty močových cest, kvasinkové vaginální infekce, chronická únava, zápach z úst, nadýmání, průjmy, zácpy, deprese a autoimunitní onemocnění a zhoršení alergií.
Nasaďte protiplísňovou dietu
Pokud zjistíte, že máte v těle plísně, okamžitě vysaďte jednoduché cukry. Odepřete si i alkohol a některé mléčné výrobky, které kvasinky podporují v množení. Jedná se především o plísňové sýry. Naopak do jídelníčku zařaďte kysané mléčné výrobky nebo kvašené nápoje a fermentované potraviny. Důležitý je také pravidelný jídelníček. Jíst byste měli každé tři až čtyři hodiny a základem je kvalitní snídaně bohatá na dostatek sacharidů, bílkovin a vlákniny. Jestliže máte neustále chuť na sladké, zkuste ji zahnat pitím kvalitních bylinkových čajů.
Zdroje info: www.prozeny.cz, https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/mold-allergy/symptoms-causes/syc-20351519
Náhledové foto: Pixabay
