Vyměňte doplňky stravy za kysané zelí. Posílíte imunitu i zhubnete

Kysané zelí

Kysané zelí je považováno za superpotravinu, která neodmyslitelně patří k zimnímu období. Jedná se o přírodní lék, který je účinnější než chemické doplňky stravy. Pokud kysané zelí zařadíte do svého pravidelného jídelníčku, posílíte celkovou imunitu svého organismu. Ideálně ho konzumujte v syrové podobě, protože jedině tak z něj vytěžíte maximum prospěšných látek.

Blahodárné účinky kysaného zelí

Tento pokrm je přímo vitamínovou bombou. Obsahuje vysoký podíl vlákniny, železa a vitamíny skupiny A, B, C a K. Kysané zelí obsahuje také množství prospěšných mléčných bakterií, probiotika a izothiokyanáty. Z tohoto důvodu působí prospěšně na naše zažívání a správné fungování střevní mikroflóry. Působí preventivně před nachlazením, stabilizuje cukr v krvi, a tak jeho konzumace pomůže v boji s cukrovkou 2. typu. Jestliže potřebujete snížit cukr v krvi, doporučuje se denně vypít skleničku šťávy ze zelí. Pravidelná konzumace kysaného zelí dokonce působí proti určitým druhům rakoviny.

Hubněte s kysaným zelím

Tato superpotravina je nabitá nejen prospěšnými látkami, ale je také nízkokalorická. Z tohoto důvodu se konzumace zelí doporučuje při redukčních dietách. Zmíněná probiotika pomáhají regulovat hormony a nezvladatelné chutě a shodit pár kil pro vás bude mnohem jednodušší.

Dieta

Foto: Pixabay

Zbavte se nepříjemných zánětů v těle

Díky obsahu vysokého množství vitamínů a minerálů má kysané zelí silné protizánětlivé účinky. Jeho pravidelnou konzumací předejdete nepříjemným projevům nejrůznějších zánětů, jako jsou bolesti svalů a kloubů. Dalšími významnými složkami této superpotraviny jsou cholin, inulin a organické kyseliny. Tyto látky pomáhají udržovat zdravá játra. Konzumace kysaného zelí se pak doporučuje i v případě poškození jater, ke kterému dochází nejčastěji díky cirhóze a žloutenkám typu A a B.

Nejlepší jsou samozřejmě domácí produkty a platí to i v případě kysaného zelí. Ušlapte si doma vlastní produkt a budete mít vystaráno na celou zimu.

Zdroje info: www.ireceptar.cz, https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4268643/

Náhledové foto: Pixabay