54661-chiavalon

Zdravá výživa na prvním místě – a přitom stále výborná chuť!

Přístup ke stravování se pomalu mění, nejen proto, že máme na talíři menší porce, jde samozřejmě i o skladbu jídelníčku. Méně vepřového masa, více ryb nebo těstovin, to je základní premisa, se kterou dnes operují nejen jídelní lístky restauračních zařízení. Když si vezmeme na paškál například olivový olej, zjistíme, že v moderní kuchyni má nezastupitelné místo, a kromě jižanských národů jej milují třeba i v Německu, tedy zemi, kde si na kvalitu surovin opravdu velmi potrpí. Proč potom nedat tekutým olivám šanci i na našem stole?

Benefitů pro zdraví jsou tu celé desítky…

V čem všem se může prolínat olivový olej a zdravá výživa? Věřte nebo ne, těch možností je skutečně bezpočet. Na prvním místě je lepší zažívání, prevence civilizačních chorob a porce nenasycených mastných kyselin, které potěší mozek a pomohou zhubnout přebytečná kila (samozřejmě jen, pokud k tomu ještě pomůžeme pravidelným pohybem). Ale pozor, když už se rozhodnete dát šanci zdravé výživě, měli byste si také pečlivě vybírat, jaký olivový olej si pořídíte. Značka Chiavalon je dobře známou nejen na Istrii, populární je také v německých domácnostech a nabízí hned pětici různých variant na váš stůl. Dáte si také?

Ryby a olivový olej, to prostě patří k sobě!

Má různorodé využití a nikdy se s ním v kuchyni nebudete nudit. Je tu například olivový olej na ryby, kterým dochutíte nejen lososový tatarák a krevety, ale i mnoho dalších jídel. Chiavalon Romano voní po jablkách a bazalce, v chuti se kombinuje ovoce s výraznými bylinkami a dohromady tato atraktivní kompozice znamená (nejen) skutečnou pastvu pro chuťové pohárky. Kdo by odolal a alespoň neochutnal? S rybami se olivové oleje obecně kombinují přímo skvěle, a to i při smažení. Výhodou tohoto oleje je relativně vysoký kouřový bod, který převyšuje i slunečnicový olej. Olivy lze totiž v kuchyni vychutnávat na všechny způsoby, hlavně však v tekutém stavu…

Zdroj náhledového obrázku: olivum.cz

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *