Spánek

Skoncujte s nočním přejídáním

Nešvar, u kterého cítíte, že asi není úplně zdravý, avšak stále jej aplikujete. Řeč je o nočním přejídání. Dnes se totiž podíváme na tipy a triky, jak s touto aktivitou skoncovat. Pojďme tedy na to.

Jak s tím přestat?

Takové skoncování s tímto návykem, může být běh na dlouhou trať. V průměru vám bude trvat něco přes dvě desítky dní, než návyk zcela odbouráte. Budete-li však následující rady dělat každý den, máte nakročeno k úspěšnému zvládnutí takového odbourávání. Prvním tipem je mít večeři bohatou na zeleninu, bílkoviny a celozrnné výrobky. Další variantou je mít menší večeři, po které se ještě dojíte například ovocným salátem a jogurtem. Takové kombinace by měly zmírňovat noční chutě na jídlo. Další radou je navyknout si na pravidelnou dobu čištění zubů. Tuto aktivitu zařaďte co nejdříve po večeři. Pak zmírníte riziko, že vás zaskočí hlad ještě v nočních hodinách.

Nejde o skutečný hlad

To, že máte „hlad“ ještě v pozdních hodinách bývá jen jakási psychologická hra vaší mysli. Pokud máte totiž vydatnou večeři, tělo je zasycené a nepotřebuje další dávku jídla. Mysl však simuluje pocit hladu. Chcete-li svému mozku oplatit jeho hru stejnou mincí, přechytračte zase vy jej. Šálek teplého čaje nebo třeba vody s citronem může pomoci se zahnáním „hladu“ a vysláním signálu – nemám hlad, jsem plný. Ve vašem procesu odbourávání nočního přejídání vám pak také pomůže, když se ujistíte, že žádné extrémně nezdravé potraviny na noc ani v domě nemáte.

Co jíst před usnutím

Existují potraviny, které jsou vhodné pro konzumaci před usnutím. Jde například o banány, mléko, oříšky nebo bylinné čaje. Látky v banánu, tedy typicky draslík a hořčík, navíc pomůžou přes noc relaxovat vaše svaly. Vyhněte se však před usnutím například alkoholu, čokoládě nebo hodně slaným jídlům.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Svět zdraví je bezbřehý. Jak se cítit co nejlépe? To neví nikdo, ani já. Přesto vám nějaké zajímavosti prozradím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *