Ovesná kaše? Víme, jak si ji udělat naslano

Hledáte tip na povzbuzující snídani, chutnou svačinu nebo vydatnou večeři? Roli všech těchto chodů hravě zastane ovesná kaše. A pokud právě sladké příliš nemusíte, vsaďte na naši slanou variantu.

Stačí několik triků a toto mnohdy odmítané jídlo bude chutnat přímo báječně. Důležitý je zejména výběr vloček. Vždy používejte ty jemné. Rychle se připravují a dodají kaši jemnou krémovou konzistenci i bez použití mixéru.

Ovesnou kaši naslano dochutí cottage i tavený sýr

Nejdříve si připravte ovesný základ. Budete potřebovat 200 ml tekutiny (nejlépe mléka) asi asi pět lžic ovesných vloček. Při přípravě zatepla zalijte vločky mlékem, postavte na střední plamen a 5-7 minut zahřívejte. Během této doby se vločky úplně rozpadnou. Možná je ovšem i fermentace zastudena. Zalijte vločky mlékem a nechte přes noc stát na kuchyňské lince. Ráno bude kaše hotová.

Lehce ji dosolte a smíchejte s preferovanými ingrediencemi. Pro začátek doporučujeme oblíbený sýr cottage nebo třeba tvaroh. Doplňte vše čerstvými bylinkami a hrstkou oblíbených semínek a máte hotovo.

Zelenina syrová i smažená

Cennou vlákninu a další látky pak dodá slané ovesné kaši zelenina. Skvělá je třeba nastrouhaná mrkev, červená řepa, jarní cibulka nebo například ředkvičky. Klidně je osmahněte na trošce kvalitního oleje a trochu ho kápněte i do kaše. Lépe tak vstřebáte látky, které se váží na tuky.

Hrst semínek k dochucení by měla být podmínkou. Perfektní jsou sezamová, chia, mák apod. Lněná semínka před konzumací podrťte a bát se nemusíte ani ořechů. Vždyť kdo říká, že patří jen do slaných buchet? A pokud chcete konzistenci kaše ještě více zjemnit, vmíchejte do ní lžíci smetany nebo třeba máslo. Chutnat vám bude teplá i studená. Navíc jde o opravdu chutné a zdravé jídlo pro každý den.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *