Víte, jak poznat, zda můžete sníst kuře z obchodu

Kuřecí maso

V dnešní době se maso dá najít v každém obchodě, větším nebo menším. Nejpravidelněji je to každopádně kuřecí maso. Tento druh masa je mezi jedinci velmi oblíbený, takže je navíc lákavější než jiné druhy. Jak všichni víme, jeho kvalita je pravidelně závadná. Máme pro vás několik tipů, jak účinně poznat dobré kuřecí.

Ohebnost masa

Podle ohebnosti masa poznáte, jak je čerstvé. Zní to neobvykle, ale zkuste kuře stlačit prstem. V případě, že je pružné a rychle se vrátí do svého jedinečného stavu, svědčí to o přítomnosti vody uvnitř, což může být známkou toho, že je maso čerstvé. Obvykle, když je maso v obchodě déle, jeho pružnost se snižuje v důsledku nedostatku tekutiny, což je navíc vidět například na talíři, na kterém je maso položeno.

Další příznaky, na které je třeba dávat pozor

Dalším modelem pro určení je tuk a kůže. U kuřecích prsou, která jsou obvykle bez kůže a kostí, nebudete nikdy na pochybách. Také se častěji, než jindy prodávají v plastové krabičce. Ale zpět ke stehnům nebo celému kuřeti. V případě, že uvidíte nažloutlou kůži nebo žlutý tuk, nejedná se o zkažené maso, ale o to, že tvor byl z větší části krmeno kukuřicí a dalšími běžnými krmivy. Říká se, že čím je kuře tmavší, tím je lepší.

Kuřecí maso - syrové
Foto: Pixabay

Kromě toho kuře, které běhá venku, disponuje jiným tvarem těla – více vypracované, podlouhlé, zatímco kuře v kleci, které je křehčené, tedy naplněné vodou, je baculatější a světlé. V případě, že je maso matné nebo začíná zelenat, udržujte si od něj strategický odstup – nepochybně není čerstvé.

Zajímavé pravdy o kuřecím mase

Kuřecí maso je jedním z nejznámějších druhů masa na celém světě. V roce 2016 se poptávka po kuřecím mase zvýšila o 40 %, a v Indii až o 180 %. Tragické je, že při chovu na výrobních linkách nebo v klecích jsou slepice chovány tak, aby dosáhly určité porážkové hmotnosti v co nejkratší možné době. Pohled na klece plné zničených kuřat je opravdu hrozný.

Důležitý je přirozený chov. Na něm závisí kvalita kuřat, proto doporučujeme, abyste kuřata kupovali jen od zemědělce v okolí. Kuřata z běžných obchodů vás mohou lákat svou nižší cenou nebo akci, ale nikdo z nás nepotřebuje jíst zdevastovaná kuřata plná chemikálií a vody.

Zdroje info: ireceptar.cz, blesk.cz

Náhledové foto: Pixabay