Čokoláda

Jak vybrat kvalitní čokoládu v několika krocích

Milujete sladkosti? Když přijdete do obchodu, stává se středem vaší pozornosti čokoláda? Aby ne, tato skvělá pochoutka se právem řadí mezi nejrozšířenější sladkosti na světě. V současné době je možné narazit na nepřeberné množství různých druhů čokolády. Přesto se stále lze setkat s čokoládami nekvalitními. Vybrat tu správnou nemusí být přitom nijak složité. nabízíme vám proto velmi jednoduchý návod, jak to zvládnout.

Složení jako alfa a omega

Základem pro výběr správné čokolády je bezesporu složení. Obecně lze říct, že správná tabulka čokolády je složena z minima ingrediencí. Taková kvalitní hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou hmotu, cukr, kakaové máslo a sojový lecitin. Samotných kakaových součástí musí být minimálně 50 %. Do mléčné čokolády se přidává jenom mléko, a to v kondenzované nebo sušené podobě. Vynikající bude i fakt, když najdete na čokoládě původ kakaových bobů.

Zdroj obrázku: LeChocolat.cz

Další přidávané ingredience

Kvalitu mohou postrádat také suroviny, jež jsou do čokolád běžně přidávány. Takové maximálně přeslazené ovoce nebo hořké oříšky nejsou pro nikoho zrovna příjemným chuťovým zážitkem. U ovoce se dívejte po takzvaném lyofilizovaném ovoci, tedy ovoci sušeném mrazem. U oříšku je to složitější. Podívat se ale lze na web výrobce čokolády.

Zdroj obrázku: LeChocolat.cz

Vůně, chuť, design

Mnohé vlastnosti čokolády bohužel poznáte až po otevření. Správná čokoláda krásně voní a doslova se rozplývá na jazyku. Pokud objevíte na povrchu bílý povlak, pak s čokoládou zrovna dobře zacházeno nebylo. Pokud chcete koupit čokoládu nějakému známému, vezměte dvě. jednu si dejte prvně vy a až pak druhou darujte známému. Budete mít jistotu, že jde o kvalitní kousek. Nakoupit si opravdu kvalitní čokolády za výhodné ceny můžete pohodlně online zde.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *