Zelená káva

Brokolicová káva: Je to ještě káva?

Do našich restaurací i domácností se dostalo už ledacos, ale káva z brokolice vás určitě dostane. Možná si říkáte, jestli je to ještě vůbec káva?  Ano je, a tato ‘‘ zelená káva‘‘ má spoustu pro tělo užitečných živin. Odkud se vzala a proč je tato káva zdraví prospěšná se dozvíte v následujících řádcích.

Kde se vzala?

Vzhledem ke stoupajícímu trendu ve zdravé výživě se stále hledají způsoby, jak nasytit i tuto poptávku zdravější kávy a zvýšit příjem zeleniny. Je zatím možná chytrý marketing, jelikož řadu lidí odvádí od konzumace zeleniny její vzhled.  A jednou z alternativ je tak ‘‘zelená káva ‘‘. Díky brokolicovému prášku, který si přidáte do kávy nebo jiného nápoje, tak zkonzumujete i doporučený denní příjem zeleniny.  Tento nápad vznikl původně v Austrálii Organizací vědeckého a průmyslového výzkumu v Commonwealth. V několika kavárnách v Melbourne je tato káva na denní pořádku a recenze jsou zatím spíše smíšené.

A jak si tuto kávu připravit?

Tuto kávu si připravíte tak, že brokolici usušíte, rozemelete na prášek a přidáte k čerstvě namleté kávě.  Brokolice má v sobě spoustu živin a i když nejste její milovníci, tímto způsobem živiny získáte a ještě si vychutnáte kávu.  Dostanete do sebe spoustu prospěšných živin jako je např. mangan, vitamín E a B6, vlákninu a další. Brokolice je účinná proti rakovině a srdečním onemocněním.  Pokud se vám spojení brokolicového prášku a kávy příčí, jsou i jiné nápoje. Určitě nemáme na mysli, ty slazené, ale prášek můžete třeba přidat do smoothie, do polévek nebo jej promíchejte s ovesnými vločkami.

Na čem si budeme pochutnávat příště?

Těžko říct na čem si budeme pochutnávat za 20 let a kdo nám nápoje nebo jídlo bude připravovat. Někdy však není na škodu vyzkoušet něco nového a nechat se zlákat novými trendy. Zvláště pokud ještě prospějí vašemu zdraví.  Tak co, vyzkoušíte ji i vy?

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *