Granátové jablko může zvýšit libido. Víte, jak jej naporcovat?

Granátové jablko

Granátové ovoce si získává svou oblibu. Lidé si jej většinou nekupují z toho důvodu, že neví, jak se dostat k chutné dužině bez toho, že by zaneřádili celou kuchyni. Je to ale velmi jednoduché, když víte, jak na to. Granátové jablko patří k ovoci, které může být použito na přípravu nejrůznějších valentýnských pokrmů, protože kromě jiných zdravotních přínosů podporuje též libido. Antioxidanty obsažené v nich podporují prokrvení pohlavních orgánů. Některé studie též tvrdí, že pomáhají zlepšovat erektilní dysfunkce.

Granátové jablko může udělat nepořádek

Spousta lidí jednoduše vezme granátové jablko, rozpůlí jej nožem a pak semínka vybere lžící. Tato metoda ale není příliš šťastná, protože udělá spoustu nepořádku. Šťáva ze semínek může snadno zabarvit vaše světlé oblečení či jiné světlé textilie, které se nachází v okolí. Odstranit tyto skvrny není jednoduché. Zatímco z plastového či dřevěného prkénka na krájení jej dostanete s pomocí octa či citronové šťávy, textilie už nemusíte nikdy vyprat.

Semínka

Foto: Pexels

Porcování granátového jablka

Pro porcování si vyberte ovoce, které je tmavě červené. To je totiž dostatečně zralé. Odřízněte jeho spodní část, aby ovoce získalo lepší stabilitu na krájecím prkénku. To znamená odříznout tu část, kde není korunka (vystouplá část granátového jablka). Poté položte jablko řeznou stranou na prkénko a veďte asi 6 řezu odshora dolů v rovnoměrných vzdálenostech od sebe. Někdy můžete na ovoce pozorovat prohlubně – ty jsou ideální pro vedení řezu.

Granátové jablko oddělujte prsty

Prsty jsou nejcitlivějším nástrojem, proto nyní odložím nůž. Snažte se jemně oddělit granátové jablko na šest segmentů (pokud jste provedli více řezů, můžete mít segmentů více). U této práce držte granátové jablko nad velkou miskou, protože se mohou uvolnit některá semínka. Poté nad mísou postupně uvolňujte semínka z každého segmentu. Jde to pěkně s minimem nepořádku a nerozdrtíte je.

Granátové jablko

Foto: Pexels

Zpracování semínek

Pokud semínka nestihnete sníst jen tak, můžete je zmrazit. Vyložte plech nebo tác pečícím papírem a semínka na něj urovnejte v rovnoměrné vrstvě. Vložte na dvě hodiny do mrazáku a poté už můžete sesypat do jedné nádoby či sáčku, kde se dají skladovat dlouhodobě v mrazáku. Připravit si z nich můžete i šťávu. Pokud nemáte odšťavňovač, vložte je na několik krátkých pulzů do mixéru. Poté je přepasírujte přes jemné sítko. Šťáva může být kyselá, takže ji lze osladit různými způsoby.

Zdroje info:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17568759/

https://www.memphismensclinic.com/blog/foods-that-boost-your-sex-drive

https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_cut_and_de_seed_a_pomegranate/

Foto: Pexels