corona-4893276_1280

Koronavirus – tipy prevence pro každého

Nový druh koronaviru pocházejícího z čínského města Wuchan a jím způsobované onemocnění covid-19. V médiích je jej plno, aby také ne, když se nyní již netýká jen východní Asie, nýbrž i valné většiny Evropských států. Dnes se zaměříme na to, jakou prevenci může před koronavirem provádět každý z nás. Pojďme na to!

Pokyny od WHO

Nyní si zde probereme takové tipy na prevenci, které zveřejnila Světová zdravotnická organizace (WHO). Jde o tipy, které mohou snížit riziko šíření viru. Důležité je však si uvědomit, že nejde o prevenci onemocnění jako takového, nýbrž o zásady snižující riziko přenosu viru.

Důkladné umytí rukou

První ze zásad, které zveřejnila WHO je důkladné umývání rukou. To by mělo být, zvláště v této situaci, nejdůležitějším návykem. Vždy před jídlem i po něm, po použití WC, podotýkání se různých odpadů nebo syrového masa a po příchodu z venku dovnitř. Dále také například po cestování MHD. nemáte-li mýdlo (zejména venku) ihned k dispozici, umyjte se vodou nebo desinfekčním gelem s alkoholovou složkou.

Vyhýbání se velkému množství lidí

Dále WHO upozorňuje, že zejména v oblastech, kde je již nákaza silná, není dobré navštěvovat akce a místa, kde se koncentruje velké množství lidí. Hygienici tvrdí, že stačí dvoumetrový odstup od člověka, aby se nákaze vyhnul. Pokud jsou tedy lidé zjevně nemocní, ač již koronavirem či jiným onemocněním, držte si odstup. Při kontaktu použijte desinfekční gel.

Potraviny a kýchání do rukávu

Světová zdravotnické organizace také doporučuje dbát na tepelnou úpravu masa a vajec. Ta má být dostatečná. No a poslední věc, také velmi důležitá, je použití svého rukávu ke krytí kašlání či kýchání. Pokud již nemáte kapesník použijte onen rukáv. Vyhněte se kýchání do rukou, tím kapénky přenášející viry nejvíce rozšíříte.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com

Svět zdraví je bezbřehý. Jak se cítit co nejlépe? To neví nikdo, ani já. Přesto vám nějaké zajímavosti prozradím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *