Nohy

Jak se zbavit popraskané kůže na patách

Velmi časté jsou takzvané popraskané paty, tedy ztvrdlá a popraskaná kůže na této části nohy. Někdo to může řešit pedikúrou. Salony jsou však nyní zavřené, a proto si ukážeme trik který vám pomůže od popraskaných pat, a který si můžete provést sami doma. Pojďme na to!

Popraskané paty

že na patách nevzhledná, hrubá, ztvrdlá, a dokonce může být také popraskaná. Velké praskliny nejsou nic příjemného a často kvůli nim budete volit raději uzavřenou obuv či ponožky. Přitom si od těchto nedokonalostí můžete pomoci sami. Následující postup vám zaručí dokonalé paty.

Mléko, prášek do pečiva … a nic víc!

Ano, přesně tak. K odstranění ztvrdlých a popraskaných pat vám budou stačit jen tyto dvě ingredience. Výhodou je, že jde o tak základní věci, které má zajisté každý doma. Půjde tedy o jednu z vašich nejdostupnějších a nejjednodušších kosmetických kúr v životě. A jsme přesvědčení, že půjde i o jednu z nejúspěšnějších. Připravte si 4 šálky mléka a k nim 3 lžíce prášku do pečiva. Následně tyto dvě složky smíchejte. Promíchejte směs tak, aby byla co nejvíce spojená. Vzniklý roztok pak nechejte chvíli odpočinout. Poté již můžete použít. Nejlepší je, když mléko před aplikací ještě trošku přihřejete.

Aplikace roztoku

No a pak už stačí jen namočit své nohy do vámi připraveného roztoku. Celá příprava nebude trvat ani 15 minut. Pokud mléko prohřejete, docílíte lepšího rozpuštění prášku a aplikace bude také pro vaše končetiny příjemnější. Spočívá totiž v tom, že si své nohy a roztoku namočíte. Nechejte je tam cca 15 minut. Po uběhnutí této doby nohy z roztoku vyndejte a opláchněte je čistou, teplou vodou. Po osušení ručníkem už zbývá jen jediný krok. Namažte si své dolní končetiny krémem. Po několikadenním opakování brzy uvidíte, jak se výsledek dostavuje. Po opláchnutí vodou můžete ještě použít pemzu. Po pár opakováních uvidíte, jak kůže měkne a rány se zacelují.

 

Zdroj úvodní náhledové fotografie: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *