Místo krémů raději využívejte zeleninu

Zelenina

Jídelníček hraje v blahobytu člověka zásadní roli. Dá se říci, že výživa ve vaší ledničce může být odrazem vašeho zdraví. Výživa může zhoršovat nemoci, ale také je může zásadně ovlivnit k lepšímu. Rozhodující je jíst upravenou vyváženou stravu a každý den pozřít několik porcí zeleniny, kterou lze doplnit různými druhy klíčků. Jaké další ingredience zařadit k zeleninovým porcím míchané zeleniny, aby tělo fungovalo zevnitř, a i zvenčí zářilo pevnou a zářivou pletí?

Pleť může být odrazem způsobu života

Málokdo tuší, že kůže může být podstatným orgánem, dokonce největším, který tvoří až desetinu tělesné hmotnosti. Jejím základním úkolem je chránit vnitřní orgány před poškozením nebo kontaminací různými patogeny. Je v těsném spojení s vnitřními částmi těla, takže nepříjemnosti vnitřních orgánů se odrážejí na kůži. Přiměřený jídelníček, které mohou navíc nabídnout pomoc kůži, může být šancí na pokrok v blahobytu kůže. Tímto způsobem není nutné kupovat nákladné regenerační předměty, mnohem podstatnější je jíst zdravě.

Nová zelenina je základem všeho

Elasticita pokožky nezávisí na množství použitého krému nebo na zkrášlovacím ošetření v oblíbeném salonu krásy, ale na tom, zda jíte méně, protože buňky potřebují správnou výživu, aby byly pevné a všestranné. Základem jídelníčku musí být tedy zelenina, která obsahuje vitamíny, minerály a látky zabraňující rakovině, organicky dynamické fixační látky, které vyživují kožní buňky. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku rostliny nebo výhonky, které obsahují velké množství užitečných látek, včetně vitaminu E, známého jako vitamin mládí, nebo A, který má vliv na zlepšení stavu pokožky. Zelenina a rostliny navíc obsahují vitamin C, který je jednou z nejvýznamnějších prevencí rakoviny.

Brokolice, květák, mrkev a avokádo

Brokolice
Foto: Pixabay

Lidé často říkají, že zdravý život je drahý. Obvykle tomu tak vůbec není; nejpřínosnější látky se nacházejí v základní zelenině, jako je brokolice, květák a mrkev. Špenát a avokádo jsou také navrženy tak, aby obsahovaly více užitečných látek, přestože nejsou zeleninou, ale přidávají se do různých salátů pro své zdravé tuky. Zeleninu je nejlépe spotřebovávat syrovou, což může v případě brokolice nebo květáku vést k horší stravitelnosti, proto je vhodné tyto dva druhy využít v dušených zeleninových salátech.

Zdroje info: ireceptar.cz, andreahruskova.cz

Náhledové foto: Pixabay