Každodenní pití ležáku má obrovskou výhodu! Zjistěte spolu s námi jakou

Pivo

Existuje řada závěrů o tom, jak škodlivé nebo prospěšné je pro naše tělo konzumace piva. V souladu s úvahami, které byly rozšířeny, lze několik piv považovat za výjimečně zdravé. Obvykle díky množství užitečných mikroskopických organismů, které obsahují. Pro tentokrát je pivo bráno skoro jako lék.

Pití piva
Foto: Pixabay

Silná belgická piva byla studována

Profesor Eric Claassen se zasloužil o to, že několik belgických piv, jako je Westmalle Tripel, Hoegaarden nebo Echt Kriekenbier, lze začít považovat za mimořádně zdravé nápoje. Ve skutečnosti člen Amsterdamské univerzity tvrdí, že obsahují ziskové probiotické organismy, které mají četné přínosy pro naše tělo.

Dvojí zrání je prospěšné

Když se výrobce rozhodl šířit své myšlenky, vycházel z toho, že jejich pivo není vůbec jako běžný ležák. Tyto nové ležáky zrají hned dvakrát. Ať je to jakkoli, typické ležáky zrají jen jednou. Ale je to právě tento okamžik, který nezaručuje výraznější kvalitu piva, ale navíc jeho specifickou chuť. Zároveň se vyrábějí novější kmeny kvasnic. Tyto kmeny jsou výborné pro tvorbu kyseliny, která zneškodňuje ničivé mikroskopické organismy v našich střevech.

Při konzumaci nejde o to, abyste se opili!

Výrobce navíc prosazuje, aby výsledky jeho zkoumání nevykazovaly, že by někdo měl pít více piva, než je rozumná míra. Pouze poukazuje na to, že silný a dvakrát kvašený ležák je pro naše tělo skutečně prospěšný.

Lahvové ležáky obsahují probiotika

V rámci výzkumu, který provedla skupina vědců z Nebrasky, se ukázalo, že lahvové pivo obsahuje až 50 milionů probiotických mikroskopických organismů. Výzkumy a písemnosti v podstatě odkazují neustále na historii, kdy se ležák vyráběl v podstatě proto, že pitná voda byla vzácná. Bylo tomu tak proto, že pravidelně obsahovala nebezpečné mikroby. V ležáku se však nacházejí cenné kvasinky, které dokáží některé druhy bakterií zahubit. Dvojitě kvašený ležák je pro naše tělo prospěšný, a studie souhlasí s tím, co se o něm říká.

Zdroje info: ceske-pivo.cz, aazdravi.cz

Náhledové foto: Pixabay