Chuť na sladké? Zastavte ji přírodními metodami

Jednoduchý cukr v potravinách může být návykový. Čím víc ho sníte, tím víc po něm toužíme. Avšak někdy může cukr způsobit značné škody na našem zdraví. V první řadě je to obezita a nemoci, které jsou s ní spojené (kardiovaskulární zdraví, snížená pohyblivost, bolesti kloubů atd.). Dále pak jsou to bolesti hlavy a pocit nespokojenosti – takže nakonec sníme víc, než je běžné. Příliš mnoho sladkostí se projeví také na vzhledu vaší pokožky. Existují ale metody, s jejichž pomocí se můžete chuti na sladké zbavit.

Ovoce

Ovoce také obsahuje cukr (fruktózu), ale také vlákninu. Tato kombinace dokáže uspokojit vaši chuť na sladké a současně navodí pocit nasycení, takže nebudete nuceni sahat po dalších sladkostech nebo jiných potravinách. Ideální jsou jablka a lesní plody. Pozor si dejte na sušené ovoce, do kterého spousta výrobců přidává cukr.

Stévie

Foto: Pixabay

Med

Med považujeme za zdravý, stále ale je to sladidlo, takže bychom to s ním neměli přehánět. Obsahuje fruktózu a glukózu. Je to zdravější alternativa rafinovaného cukru a má spoustu zdravotních přínosů, ze kterých se můžete těšit. Pokud jste zvyklí si svou kávu sladit cukrem, zkuste ji nahradit medem. Dalším způsobem, jak využít med, je přidat jej do bílého jogurtu. Nemusíte si tak kupovat sladké varianty jogurtů, které jsou nacpané sacharidy. Med obsahuje celou řadu antioxidantů, které jsou důležité pro zdraví našeho těla.

Stévie

Stévie je rostlinka, ze které se vyrábí přírodní sladidlo. Je trochu sladší, než cukr, takže ji používáme v menším množství než klasický bílý cukr. Její obrovskou výhodou je to, že neobsahuje žádné kalorie! Stévie je vhodná také pro diabetiky. Výhodou je, že je dostupná ve spoustě forem – dopřát si ji můžete jako práškové i tekuté sladidlo. Snadno ji tak přimícháte do pokrmů, které chcete osladit.

Zdroj: https://www.organicauthority.com/health/3-natural-ways-to-stop-sugar-cravings

Foto: Pixabay